En reise i Nordhordland byr på opplevelser i vakker og særpreget natur. Her kan man bl.a. oppleve de historiske lyngheiene på Lyngheisenteret, den praktfulle Tjorehagen med rododendron og eksotiske planter, Meland Golf med en av Skandinavias beste golfbaner, Vestnorsk Utvandringssenter med emigrantkirken og Fedje – Norges vestligste kommune ytterst i havgapet.

Tur til Fedje – perla ytterst i havgapet

Fedje er et lite kystsamfunn mot Nordsjøen. Den omfatter ca. 125 mindre øyer og holmer, med en hovedøy som strekker seg over 7,5 kvadratkilometer. Høyeste punkt er «Feiebjørnen» med 42 meter over havet.

M/S Fedjefjord tar deg med ut på bølgene blå, en 30 minutters tur før du kommer til øya ute i havgapet. Fergekaien på Fedje er et samlingspunkt for øyens innbyggere. Herfra kan du vandre til fots gjennom kystlandskapet rundt øya og kjenne på den friske sjøluften og saltvannsbrisen – som balsam for sjelen. Turistinformasjonen er bare en 2 minutters spasertur fra fergekaien (ca. 50 meter til høyre), i lokalene til Pernillekafeen der du får servert nydelige lokale retter.

Meland Golf og Naturpark

18-hulls golfbane på Fløksand i Meland Kommune
Meland Golf & Naturpark på Fløksand er en av Europas beste og mest attraktive Golfbaner. Fantastiske områder rundt for fritidsaktiviteter for «ikke-aktive» golfere som naturstier, stor badevik, brettseiling, padling, terrengløp mm.

Tjorehagen

Praktfull hage med rundt 400 ulike sorter Rododendron samt mange andre trær og eksotiske planter. Guidet omvisning for grupper. Åpent fra mai til august.

Lyngheisenteret

Opplev lyngheiene – kysten sitt tidløse kulturlandskap – på Lygra. Familievennlig turområde tilrettelagt for fagformidling, naturopplevelse og friluftsliv. Lyngheisenteret er tildelt Unesco sin pris for bevaring og drift av det unike kulturlandskapet på Lygra. Åpent fra mai til september.

Vestnorsk Utvandringssenter

Senter bygget opp rundt den historiske kulturarven om den Norske utvandringen til Amerika. Emigrantkirken er hentet hjem fra Brampton i Nord Dakota.

Statoil Mongstad Oljeraffineri

Opplev en del av Norges oljeeventyr, med en guidet tur på raffineriet fra buss. Egen guide fra Statoil vil komme om bord. Omvisning samt guide er gratis, kun mandag – fredag.

Hillesvåg Ullvarefabrikk

www.ull.no

På Hillesvåg Ullvarefabrikk produseres ullgarn med tradisjonelt maskineri. På omvisning følger en hele produksjonsprosessen fra begynnelse til slutt. Omvisningen blir avsluttet i fabrikkutsalget, der det er anledning til å få kjøpe garn samt ferdigstrikkede gensere og jakker av det kjente merket Oleana. Meget hyggelig omvisning, som også er gratis.

Dette er et knippe av det regionen har å by på.Ta gjerne kontakt med oss for tilrettelegging av aktiviteter for grupper eller dersom du ønsker mer informasjon om andre attraksjoner i regionen Nordhordland.